bewaar
Borlottibonenstoof met worstjes en aubergine
Borlottibonenstoof met worstjes en aubergine
bewaar

Borlottibonenstoof met worstjes en aubergine

Hier warm je zeker van op! Goedgevulde stoofpot met worst en borlottibonen.

40 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

borlottibonen uit blik

1

aubergine

4 el

traditionele olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

250 g

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

2

takjes rozemarijn

150 ml

Gigondas rode wijn

400 g

tomatenblokjes

300 ml

kraanwater

3

kippenbouillontabletten

1

gedroogde laurierblaadjes

400 g

varkensbraadworst

15 g

verse platte peterselie

Hier warm je zeker van op! Goedgevulde stoofpot met worst en borlottibonen.

Aan de slag

1

Spoel de borlottibonen schoon onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de aubergine uit de pan op een bord en houd apart.

3

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes.

4

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de ui, knoflook, peen, bleekselderij en rozemarijn 5 min. op hoog vuur.

5

Voeg de wijn toe en laat 3 min. meekoken. Voeg de tomatenblokjes, het water, de bonen, het bouillontablet, het laurierblaadje en de worstjes toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 40 min. Voeg de laatste 10 min. de aubergine toe en laat even pruttelen zonder deksel op de pan.

6

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

7

Verwijder de takjes rozemarijn en het laurierblaadje. Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en eventueel zout. Neem de worstjes uit de pan, snijd in plakjes en schep door de stoof. Serveer met de rest van de peterselie.

tip

combinatietipLekker met een schepje zure room.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.