Pit­ti­ge Spaan­se bo­nen­stoof met braad­worst en au­ber­gi­ne

Een stoof met pit op het menu.

(5) waardeer
spaans hoofdgerecht Een stoof met pit op het menu. 2 personen
3 5

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan en bak de aubergine op hoog vuur 2 min. rondom bruin. Draai het vuur middelhoog en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.
  2. Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Voeg de ui, knoflook, rozemarijn, gerookte-paprikapoeder en chilivlokken toe aan de aubergine en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof met de braadworsten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 12  g
  • natrium 720 mg
  • vezels 17 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 10 2017

Pittige Spaanse bonenstoof met braadworst en aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge Spaan­se bo­nen­stoof met braad­worst en au­ber­gi­ne

1
1
  • 1 aubergine

Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op hoog vuur 2 min. rondom bruin. Draai het vuur middelhoog en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn

Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

4
4
  • ½ tl gerookte-paprikapoeder
  • ¼ tl chilivlokken

Voeg de ui, knoflook, rozemarijn, gerookte-paprikapoeder en chilivlokken toe aan de aubergine en bak 1 min. mee.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 al-andalus varkensbraadworst

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 850 g black eyed bonen

Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. toe aan de stoof.

8
8

Serveer de stoof met de braadworsten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.