Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne met broc­co­li­rijst, to­maat & ge­gril­de kip

Door de aubergine te roosteren met gerookte-paprikapoeder wordt-ie extra smeuïg en krijgt-ie nog meer smaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Door de aubergine te roosteren met gerookte-paprikapoeder wordt-ie extra smeuïg en krijgt-ie nog meer smaak. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi met de gerookte-paprikapoeder. Rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 4 stukken en schep om met de al-andalus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  3. Houd 2 takjes oregano achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes fijn. Snijd de tomaten in partjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan een bak de tomaten en broccolirijst met de oregano 3 min. op middelhoog vuur. Schep het citroenrasp en 1 el -sap door de broccolirijst. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de rijst over borden, leg er een auberginehelft op en verdeel de gegrilde kip erover. Bestrooi met de rest van de oregano.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 49 2019 , Allerhande Box Week 12 2020

Geroosterde aubergine met broccolirijst, tomaat & gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne met broc­co­li­rijst, to­maat & ge­gril­de kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 aubergines

Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de gerookte-paprikapoeder.

4
4

Rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven.

5
5
  • 345 g biologische kipdijfilet
  • 7 g al-andalus

Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 4 stukken en schep om met de al-andalus.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 7½ g verse oregano

Houd 2 takjes oregano achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes fijn.

8
8
  • 4 trostomaten
  • 1 biologische citroen

Snijd de tomaten in partjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit.

9
9
  • 3 el milde olijfolie
  • 800 g broccolirijst

Verhit de rest van de olie in een koekenpan een bak de tomaten en broccolirijst met de oregano 3 min. op middelhoog vuur.

10
10

Schep het citroenrasp en 1 el -sap door de broccolirijst. Breng op smaak met peper.

11
11

Verdeel de rijst over borden, leg er een auberginehelft op en verdeel de gegrilde kip erover. Bestrooi met de rest van de oregano.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.