bewaar
Bonenstoof met aubergine en olijven
Bonenstoof met aubergine en olijven
bewaar

Bonenstoof met aubergine en olijven

Bonen, aubergine en ui: samen een perfecte stoof voor de herfst.

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

2

aubergines

2 el

traditionele olijfolie

3

tomaten

50 g

Parmigiano Reggiano

740 g

bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen

100 g

knoflookolijven zonder pit

2 el

kappertjes

Bonen, aubergine en ui: samen een perfecte stoof voor de herfst.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen en de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit een hapjespan met de olie en bak de ui en aubergine 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

2

Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de laatste 2 min. de bonen toe aan het aubergine-tomatenmengsel en warm door. Neem van het vuur en schep de olijven en kappertjes erdoor. Verdeel over 4 borden en garneer met de Parmezaanse kaas.

tip

combinatietipLekker met platte peterselie.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.