bewaar
Frisse salade met bonen in tacoschelpen
Frisse salade met bonen in tacoschelpen
bewaar

Frisse salade met bonen in tacoschelpen

Geef je maaltijd eens een hele andere draai met bonen.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
1 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

12

tacoschelpen

1

venkelknol

1

Elstar appel

740 g

bonenmix kidney, bruine & witte bonen

20 g

verse platte peterselie

75 g

veldsla

4 el

olijfolie citroen

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

Geef je maaltijd eens een hele andere draai met bonen.

Aan de slag

1

Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes. Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd 1 venkelknol en 1 friszoete appel in dunne reepjes. Doe bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de blaadjes van de platte peterselie fijn.

2

Schaaf de Parmezaanse kaas. Verdeel de eipartjes en kaas over de salade. Serveer de salade in de tacoschelpen. Meng de venkel, appel, bonen en peterselie met de veldsla en citroenolijfolie in een ruime schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

bereidingstipIn plaats van 4 el citroenolijfolie kun je ook 3 el olijfolie en 1 tl citroensap gebruiken.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.