Oven­scho­tel kip

Haal de mediterrane keuken in huis met deze ovenschotel met kip. Lekker met gnocchi, tagliatelle of krokante ciabatta.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. oventijd
(365) waardeer
hoofdgerecht Haal de mediterrane keuken in huis met deze ovenschotel met kip. Lekker met gnocchi, tagliatelle of krokante ciabatta. 4 personen
3 365

Advertentie

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 35 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrooi de kippenbouten rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.
  2. Schil ondertussen de bleekselderij en wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet het bakvet van de kip uit de pan, maar laat 1 el bij de kip (per 4 personen). Voeg de bleekselderij, wortel, ui en knoflook toe en bak 5 min. Verdeel de kip en groente over de ovenschaal. Schenk de wijn in de braadpan en laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 8 min. Voeg de tomatenblokjes, laurierblaadjes en bouillontablet toe en roer tot de tablet is opgelost.
  3. Schenk het mengsel bij de kip en groente in de ovenschaal en schep om. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur en 30 min in het midden van de oven. Schep halverwege om. Snijd de selderij fijn en strooi over de ovenschotel.

variatietip:

Voeg de laatste 10 min. van de oventijd 2 el zwarte en 2 el groene olijven zonder pit aan de schotel toe.

combinatietip:

Lekker met gnocchi, tagliatelle of ciabatta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel kip

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 4 kippenbouten
  • 2 el tarwebloem

Bestrooi de kippenbouten rondom met de bloem, peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.

4
4
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 g winterpeen
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Schil ondertussen de bleekselderij en wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

5
5

Giet het bakvet van de kip uit de pan, maar laat 1 el bij de kip (per 4 personen).

6
6

Voeg de bleekselderij, wortel, ui en knoflook toe en bak 5 min. Verdeel de kip en groente over de ovenschaal.

7
7
  • 400 ml volle rode wijn

Schenk de wijn in de braadpan en laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 8 min.

8
8
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de tomatenblokjes, laurierblaadjes en bouillontablet toe en roer tot de tablet is opgelost.

9
9

Schenk het mengsel bij de kip en groente in de ovenschaal en schep om.

10
10

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur en 30 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.

11
11
  • 10 g verse selderij

Snijd de selderij fijn en strooi over de ovenschotel.

variatietip:

Voeg de laatste 10 min. van de oventijd 2 el zwarte en 2 el groene olijven zonder pit aan de schotel toe.

combinatietip:

Lekker met gnocchi, tagliatelle of ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.