bewaar
Ovenschotel kip
Ovenschotel kip
bewaar

Ovenschotel kip

Haal de mediterrane keuken in huis met deze ovenschotel met kip. Lekker met gnocchi, tagliatelle of krokante ciabatta.

30 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
371waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kippenbouten

2 el

tarwebloem

1 el

traditionele olijfolie

2 stengels

bleekselderij

250 g

winterpeen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

400 ml

volle rode wijn

400 g

tomatenblokjes in blik

2

gedroogde laurierblaadjes

1

kippenbouillontablet

10 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 35 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Haal de mediterrane keuken in huis met deze ovenschotel met kip. Lekker met gnocchi, tagliatelle of krokante ciabatta.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrooi de kippenbouten rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.

2

Schil ondertussen de bleekselderij en wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet het bakvet van de kip uit de pan, maar laat 1 el bij de kip (per 4 personen). Voeg de bleekselderij, wortel, ui en knoflook toe en bak 5 min. Verdeel de kip en groente over de ovenschaal. Schenk de wijn in de braadpan en laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 8 min. Voeg de tomatenblokjes, laurierblaadjes en bouillontablet toe en roer tot de tablet is opgelost.

3

Schenk het mengsel bij de kip en groente in de ovenschaal en schep om. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur en 30 min in het midden van de oven. Schep halverwege om. Snijd de selderij fijn en strooi over de ovenschotel.

tip

variatietipVoeg de laatste 10 min. van de oventijd 2 el zwarte en 2 el groene olijven zonder pit aan de schotel toe.

combinatietipLekker met gnocchi, tagliatelle of ciabatta.