bewaar
Runderstoofvlees met rode wijn
Runderstoofvlees met rode wijn
bewaar

Runderstoofvlees met rode wijn

Het duurt even, zo’n stoofpot, maar je hebt er geen omkijken naar. Een heerlijke winterschotel bij romige aardappelpuree.

20 min. bereiden
4 uur wachten
396waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2

gedroogde laurierblaadjes

5

jeneverbessen

2 el

gedroogde rozemarijn

1 kg

runderriblap

750 ml

volle rode wijn

400 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

25 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • braadpan

  • staafmixer

Het duurt even, zo’n stoofpot, maar je hebt er geen omkijken naar. Een heerlijke winterschotel bij romige aardappelpuree.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Langer marineren mag ook; de smaken kunnen dan nog beter intrekken.

2

Snijd de peen en bleekselderij in plakjes. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het vlees en de marinade toe. Breng aan de kook. Laat minimaal 3 uur op laag vuur sudderen, bij voorkeur op een vlamverdeler.

3

Neem het vlees uit de pan en leg op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie. Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn en pureer de groenten en de marinade met een staafmixer tot een saus. Snijd het vlees in plakken en schep de saus erbij.

bereidingstipJe kunt het stoofvlees een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm langzaam op laag vuur.

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.