bewaar
Rundvlees in rode wijn
Rundvlees in rode wijn
bewaar

Rundvlees in rode wijn

25 min. bereiden
5 uur wachten
189waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

runderriblap

375 ml

volle rode wijn

3 tenen

knoflook

200 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

10 g

ongezouten roomboter

2 stuks

takje rozemarijn

140 g

tomatenpuree

2

kruidnagels

1

runderbouillontablet

Aan de slag

1

Leg het vlees met het laurierblad uit de verpakking in een schaal. Schenk de wijn erbij en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Snijd ondertussen de knoflook fijn, de winterpeen in plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in halve ringen.

2

Neem het vlees uit de wijn en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de wijn. Verhit de olie en boter en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan. Bak de knoflook, rozemarijn en alle groenten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, kruidnagels en het bouillontablet toe en schenk de wijn erbij. Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe het vlees terug in de pan en laat in 3 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.

3

Verwijder de kruidnagels en rozemarijn. Neem het vlees uit de pan, houd warm onder aluminiumfolie. Breng de groenten op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het vlees in stukken en serveer met de groente-wijnsaus.

tip

Vlaams draadjesvlees maken

Instructievideo - 06:21 min.