bewaar
Rigatoni met rundvlees
Rigatoni met rundvlees
bewaar

Rigatoni met rundvlees

In de winter eten ze in Italië pasta op deze manier: met urenlang gemarineerd vlees en seizoensgroenten.

40 min. bereiden
6 uur wachten
428waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

3

uien

300 g

runderriblap

300 ml

Farnese Fantini Montepulciano rode wijn

2 tl

gedroogde salie

2 tl

gedroogde rozemarijn

500 g

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

4 el

traditionele olijfolie

90 g

pancetta

200 ml

runderbouillontablet

300 g

mezzi rigatoni

In de winter eten ze in Italië pasta op deze manier: met urenlang gemarineerd vlees en seizoensgroenten.

Aan de slag

1

Snijd ⅓ van de knoflook fijn en snipper ⅓ van de ui. Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm, doe ze in een schaal, schenk de wijn erbij. Voeg de knoflook, ui, de helft van de salie en de helft van de rozemarijn toe. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 2½ uur marineren. Neem vervolgens uit de koelkast en laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen.

2

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en snipper de rest van de ui. Snijd de winterpeen in kleine blokjes en de bleekselderij in plakjes. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom in ca. 6 min. bruin. Schep het vlees uit de pan en in een schaal. Snijd de pancetta fijn en bak 4 min. in het braadvocht.

3

Voeg de ui en de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, salie en rozemarijn toe en bak 10 min. mee. Schenk de marinade door een zeef bij de groenten. Schep het vlees terug in de pan, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 3 uur stoven. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4

Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas

bewaartipU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen. Warm op in de braadpan. Volg vlak voor serveren stap 4.

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.