bewaar
Rundvlees in rode wijn met pasta
Rundvlees in rode wijn met pasta
bewaar

Rundvlees in rode wijn met pasta

De rode wijn, de spekblokjes, de tomaten en kruiden zijn stuk voor stuk smaakmakers in dit stoofgerecht.

20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

650 g

runder sukadelap

1 el

tarwebloem

2 el

milde olijfolie

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

125 g

magere spekblokjes

375 ml

Farnese Fantini Montepulciano rode wijn

425 ml

Mutti San Marzano tomaten in blik

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

400 g

paddenstoelen voor pasta

500 g

verse pappardelle

Dit heb je nodig

  • keukentouw

De rode wijn, de spekblokjes, de tomaten en kruiden zijn stuk voor stuk smaakmakers in dit stoofgerecht.

Aan de slag

1

Bestrooi het vlees met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin.

2

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Voeg samen met de spekjes toe aan het vlees en fruit 3 min. mee. Voeg de wijn en de tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag.

3

Bind een flink stuk keukentouw om de kruiden zodat ze hun blaadjes niet verliezen en voeg toe aan de saus. Laat 1½ uur met de deksel op de pan stoven en garen op laag vuur. Haal het laatste halfuur de deksel van de pan.

4

Snijd de paddenstoelen grof en bak ze in de rest van de olie 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 15 min. toe aan het vlees.

5

Kook de pasta beetgaar, verwijder de kruiden en serveer de pasta met het vlees.

variatietipIn plaats van het bakje Italiaanse kruidenmix kun je ook losse takjes rozemarijn, tijm en salie gebruiken.

variatietipIn plaats van sukadelappen kun je ook runderriblappen gebruiken.