Rund­vlees in ro­de wijn met pas­ta

De rode wijn, de spekblokjes, de tomaten en kruiden zijn stuk voor stuk smaakmakers in dit stoofgerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(28) waardeer
italiaans hoofdgerecht De rode wijn, de spekblokjes, de tomaten en kruiden zijn stuk voor stuk smaakmakers in dit stoofgerecht. 4 personen
4 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin.
  2. Snijd de ui in halve ringen en de kno’flook f’ijn. Voeg samen met de spekjes toe aan het vlees en fruit 3 min. mee. Voeg de wijn en de tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag.
  3. Bind een stuk keukentouw om de kruiden zodat je ze later gemakkelijk in één keer kunt verwijderen. Voeg toe aan de saus. Laat 1½ uur met de deksel op de pan stoven en garen op laag vuur. Haal het laatste halfuur de deksel van de pan.
  4. Snijd de paddenstoelen grof en bak ze in de rest van de olie 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 15 min. toe aan het vlees.
  5. Kook de pasta beetgaar, verwijder de kruiden en serveer de pasta met het vlees.

variatietip:

In plaats van het bakje Italiaanse kruidenmix kun je ook losse takjes rozemarijn, tijm en salie gebruiken.

variatietip:

In plaats van sukadelappen kun je ook runderriblappen gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Rundvlees in rode wijn met pasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rund­vlees in ro­de wijn met pas­ta

1
1
  • 650 g runder sukadelappen
  • 1 el tarwebloem

Bestrooi het vlees met de bloem, peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd de ui in halve ringen en de kno’flook f’ijn.

4
4
  • 125 g magere spekblokjes
  • 375 ml Farnese Fantini Montepulciano rode wijn
  • 425 ml Mutti San Marzano tomaten in blik

Voeg samen met de spekjes toe aan het vlees en fruit 3 min. mee. Voeg de wijn en de tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag.

5
5
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Bind een stuk keukentouw om de kruiden zodat je ze later gemakkelijk in één keer kunt verwijderen. Voeg toe aan de saus.

6
6

Laat 1½ uur met de deksel op de pan stoven en garen op laag vuur. Haal het laatste halfuur de deksel van de pan.

7
7
  • 400 g paddenstoelen voor pasta
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de paddenstoelen grof en bak ze in de rest van de olie 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 15 min. toe aan het vlees.

8
8
  • 500 g verse pappardelle

Kook de pasta beetgaar, verwijder de kruiden en serveer de pasta met het vlees.

variatietip:

In plaats van het bakje Italiaanse kruidenmix kun je ook losse takjes rozemarijn, tijm en salie gebruiken.

variatietip:

In plaats van sukadelappen kun je ook runderriblappen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.