bewaar
Paddenstoelenstoof met tagliatelle
Paddenstoelenstoof met tagliatelle
bewaar

Paddenstoelenstoof met tagliatelle

Denk boeuf bourguignon, maar dan vegetarisch. Deze paddenstoelenstoof met tagliatelle kan zomaar een nieuwe herfstfavoriet worden.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotten

3 tenen

knoflook

400 g

paddenstoelen voor pasta

400 g

kastanjechampignons

2 el

milde olijfolie

40 g

ongezouten roomboter

2 el

patentbloem

150 ml

rode wijn

100 ml

water

1

groentebouillontablet

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

400 g

tagliatelle

15 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel

  • keukentouw

Denk boeuf bourguignon, maar dan vegetarisch. Deze paddenstoelenstoof met tagliatelle kan zomaar een nieuwe herfstfavoriet worden.

Aan de slag

1

Snipper de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes van ca. 3 cm. Boen de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Haal de blaadjes van de tijm en oregano uit de bakjes paddenstoelen voor pasta en snijd ze fijn.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie en boter in de pan met dikke bodem en ovenbestendige deksel. Bak de sjalot, paddenstoelen en kruiden 5 min. onder regelmatig omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook en bloem toe en bak nog 2 min. mee. Giet de rode wijn en het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Bind de Italiaanse kruidenmix tot een bosje met behulp van het keukentouw en voeg toe aan de stoof. Roer door. Leg de deksel op de pan en zet ca. 25 min. in het midden van de oven.

3

Kook vlak voor het serveren de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar een kopje van het kookvocht. Snijd de peterselie fijn.

4

Haal de stoof uit de oven, verwijder het bosje kruiden en schep de tagliatelle, een scheutje kookvocht en de helft van de peterselie erdoor. Schep de pasta in diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

combinatietip Lekker met geraspte Parmezaanse kaas of plantaardige rasp.
wijntipEen beetje houtrijping mag je (rode) wijn wel hebben bij deze stoof. Zo ongeveer elke cabernet sauvignon is hier prima op zijn plek.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelenstoof met tagliatelle

Denk boeuf bourguignon, maar dan vegetarisch. Deze paddenstoelenstoof met tagliatelle kan zomaar een nieuwe herfstfavoriet worden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig