Rundvlees in rode wijn

Advertentie
Ingrediënten
- 2 takjes rozemarijn
- 1 schaal rib/runderlappen (ca. 1 kg)
- 2 tenen knoflook (in plakjes)
- 2 el bloem
- 50 g boter of margarine
- 4 el olie
- 100 g mager gerookte spekjes (pakje 2 x 125 g)
- 2 rode uien (in partjes)
- 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
- 1 el tomatenpuree
- ½ liter rode wijn
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd deze grof. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vlees. Druk in elke inkeping wat knoflook en de rozemarijn. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de spekjes in het bakvet. Voeg de uien en de bleekselderij toe en fruit deze ca. 3 min. op middelhoog vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. mee. Leg het vlees op de groenten en voeg zoveel wijn toe dat het vlees half onder staat. Breng even aan de kook, temper daarna het vuur en laat het vlees in ca. 2 uur met de deksel op de pan gaar sudderen. Lekker met gnocchi (aardappel-deegkussentjes).
Tip:
Wanneer de saus niet genoeg is ingedikt, kun je het vlees uit de pan nemen en de saus verder op hoog vuur inkoken. Verwarm daarna het vlees weer in de saus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 60 g
- koolhydraten 7 g
- vet 53 g