bewaar
Smoor van rundvlees en aubergine
Smoor van rundvlees en aubergine
bewaar

Smoor van rundvlees en aubergine

20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 eetlepels

olie

500 g

rib-/runderlappen

2

uien

1

rode paprika

1 bakje

boemboe voor smoor

2

aubergines

Aan de slag

In braadpan olie verhitten en vlees dichtschroeien. Ui en paprika toevoegen en 3 min. zachtjes meebakken. Boemboe en 400 ml warm water door vlees roeren en aan de kook brengen. Vlees afgedekt op laag vuur 2 1/2 uur smoren, af en toe omscheppen. Halverwege smoortijd aubergines in blokjes snijden en met 150 ml warm water door vlees mengen. Vuur hoog zetten om geheel opnieuw aan de kook te brengen, gerecht daarna zachtjes verder laten smoren. Tussentijds indien nodig wat extra water in braadpan schenken. Smoor op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst.