bewaar
Curry van gehakt met sperziebonenrijst
Curry van gehakt met sperziebonenrijst
bewaar

Curry van gehakt met sperziebonenrijst

30 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

500 g

sperziebonen

2 el

olie

1 schaal

Hollandse rundergehaktballetjes

2

uien

1

rode paprika

1 bakje

boemboe

1 pakje

kokosmelk

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min. Giet de rijst af, vang het kookwater op. Schep de sperziebonen door de rijst.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 5 min. goudbruin. Voeg de uien en de paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de boemboe, de kokosmelk en 150 ml kookwater van de rijst toe. Breng al omscheppend aan de kook, doe de deksel op de pan en kook de curry op laag vuur nog 6 min.

3

Breng de rijst op smaak met peper en zout. Serveer de curry met de sperziebonenrijst.