bewaar
Gehaktballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus
bewaar

Gehaktballetjes in tomatensaus

25 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

2 el

olijfolie

1 schaal

Hollandse rundergehaktballetjes

2

uien

1 bakje

champignons

1

rode paprika

1 blik

tomatenblokjes

1 bekertje

zure room

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan en fruit de uien 3 min. in het braadvet. Voeg de champignons en de paprika toe en bak 5 min. mee.

3

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de pan, doe de deksel erop en laat 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.

4

Serveer de gehaktballetjes met een lepel zure room en de rijst. Bestrooi met een beetje extra paprikapoeder.

tip

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de gehaktballetjes met de saus al roerend op laag vuur 10 min. Verhit de rijst in een magnetronschaal afgedekt met magnetronfolie 2 min. op 800 watt in de magnetron.