bewaar
Nacho's in tomatensaus
Nacho's in tomatensaus
bewaar

Nacho's in tomatensaus

50 min. bereiden
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

2

rode uien

1 blik

tomatenblokjes

2 teentjes

knoflook

1 el

olie

1 el

gedroogde tijm

½ liter

kippenbouillon

400 g

kipfilet

100 g

witte kaasblokjes

200 g

nacho chips naturel

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grote ovenschaal

Aan de slag

Pepers in droge koekenpan roosteren. Zaadjes verwijderen en pepers in reepjes snijden. Een ui pellen en in plakken snijden, andere ui snipperen. In keukenmachine tomatenblokjes met peper, knoflook en gesnipperde ui tot saus pureren. In koekenpan olie verhitten, tomatensaus en tijm toevoegen. Op hoog vuur tot dikke saus inkoken. Op smaak brengen met zout. Intussen bouillon aan de kook brengen. Kipfilets erin leggen en in 15 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Kipfilets uit bouillon nemen en met vork kippenvlees in draadjes trekken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Nacho's over bodem van ovenschaal verdelen. Kip erop leggen. Tomatensaus en helft van hete bouillon erover schenken. Schaal in oven zetten en 4 min. zachtjes laten sudderen. Zure room erop scheppen, kaas erboven strooien en schaal nog 2 min. in oven zetten. Schaal uit oven nemen en garneren met uiringen.