bewaar
Tortilla's met kip
Tortilla's met kip
bewaar

Tortilla's met kip

30 min. bereiden
20 min. oventijd
zeer pittig
207waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

kippenbouillon van tablet

250 g

kipfilet

2

rode pepers

2 tenen

knoflook

400 g

tomatenblokjes

2 tl

gedroogde oregano

2 el

traditionele olijfolie

3

bosuien

8

bloemtortilla's

125 ml

zure room

150 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • lage ovenschaal

Aan de slag

1

Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet de pan op zeer laag vuur, zodat de bouillon niet meer kookt. Laat de kipfilet in de bouillon 10 min. garen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Rooster in een droge koekenpan de pepers enkele seconden en snijd in stukken. Pers de knoflook.

2

Pureer in een keukenmachine de rode peper met de tomatenblokjes, knoflook, oregano en 100 ml kippenbouillon (per 4 personen) tot een gladde saus. Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erin. Laat de saus 8-10 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Trek de kipfilet met een vork in draadjes. Snijd de bosui in ringetjes. Wentel de tortilla's een voor een door de tomatensaus. Vet de ovenschaal in. Verdeel de kip en bosuitjes over de tortilla's, rol de tortilla's op en leg naast elkaar in de ingevette schaal.

4

Strijk de rest van de saus over de bovenkant uit. Verdeel de zure room en verkruimel de kaasblokjes erover. Laat in het midden van de oven de tortillarolletjes in ca. 20 min. bruin kleuren.