bewaar
Pasta met kip, courgette en champignons
Pasta met kip, courgette en champignons
bewaar

Pasta met kip, courgette en champignons

Rijkgevulde spaghetti voor drukke doordeweekse avonden!

20 min. bereiden
265waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet

4 el

traditionele olijfolie

1

ui

300 g

spaghetti

1

courgette

250 g

champignons

1 tl

gedroogde oregano

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • wok

Rijkgevulde spaghetti voor drukke doordeweekse avonden!

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kip in 5-6 min. gaar. Neem de kip uit de wok.

2

Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in halve plakken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Draai het vuur onder de wok hoog, schep de courgette en de oregano bij de ui en bak het geheel al omscheppend 2-3 min. Doe de champignons erbij en roerbak het geheel nog 2-3 min. Warm de kipreepjes 1 min. mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.

3

Giet de spaghetti af en schep de zure room erdoor, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over borden en schep de gebakken groenten met kip erover en ernaast.

tip

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.