bewaar
Pasta-stroganoff met champignons & gerookte kip
Pasta-stroganoff met champignons & gerookte kip
bewaar

Pasta-stroganoff met champignons & gerookte kip

Deze snelle variant op stroganoff is al binnen 25 min. klaar! Ideaal voor een doordeweekse avond.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Biologische rode uien

2 tenen

knoflook

650 g

champignons

300 g

fusilli

2 el

milde olijfolie

70 g

tomatenpuree

1½ tl

gerookte paprikapoeder

200 g

zuivelspread naturel

300 ml

heet water

310 g

gerookte kipfilet

15 g

verse krulpeterselie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Deze snelle variant op stroganoff is al binnen 25 min. klaar! Ideaal voor een doordeweekse avond.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen en de tenen knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Kook de fusilli in 10 min. beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de champignons en ui met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de zuivelspread en het water toe en roer door. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.

3

Snijd ondertussen de kip in dunne plakjes en de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met ¾ van de peterselie door de saus.

4

Verdeel de pasta met de kip over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.