bewaar
Burrito's met bonen en kip
Burrito's met bonen en kip
bewaar

Burrito's met bonen en kip

Geef een Mexicaans thema aan je diner met deze goedgevulde favorieten.

25 min. bereiden
zeer pittig
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

1

grote ui

300 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

3 el

gedroogde oregano

1 el

kaneel

400 g

tomatenblokjes

400 g

kidneybonen uit blik

8

tortillawraps

125 ml

zure room

Geef een Mexicaans thema aan je diner met deze goedgevulde favorieten.

Aan de slag

1

Rooster de pepers in een droge braadpan tot ze kleuren. Neem de pepers uit de pan en hak fijn. Snipper de ui en snijd de kip in reepjes. Verhit in dezelfde pan de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de kipreepjes toe en roerbak in 4 min. lichtbruin. Strooi er oregano en kaneel over.

2

Schep de tomatenblokjes, bonen en pepers door de kip en laat het geheel ca. 15 min. onafgedekt sudderen tot er een dikke saus ontstaat. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Verwarm de de tortilla's in een droge koekenpan tot ze zacht zijn. Schep het kopmengsel en de zure room op de tortilla's. Vouw ze om de vulling heen dicht.