Mexi­caan­se rijst­scho­tel met kip

Een kleurrijk feestje op tafel.

(3) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Een kleurrijk feestje op tafel. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Spoel de mais en bonen af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan en bak de ui, paprika, de helft van de tacokruiden en peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de mais en kidneybonen toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie, de rest van de tacokruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst en groenten naast elkaar over diepe borden. Verdeel de kiphaasjes en serveer de zure room erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 3 2018

Mexicaanse rijstschotel met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se rijst­scho­tel met kip

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een ruime pan water aan de kook. Doe, als het water kookt, de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar.

2
2

Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 1 rode ui
  • 2 rode puntpaprika's

Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 300 g mais in blik
  • 400 g kidneybonen uit blik

Spoel de mais en bonen af in een vergiet en laat uitlekken.

5
5
  • 1 el (olijf)olie
  • 2½ g Mexicaanse tacokruiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, paprika, de tacokruiden en peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6

Voeg de mais en kidneybonen toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el (olijf)olie
  • 2½ g Mexicaanse tacokruiden

Meng ondertussen de kiphaasjes met de olie, de tacokruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 450 g kiphaasjes

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

9
9
  • 15 g verse platte peterselie
  • 125 g zure room

Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst en groenten naast elkaar over diepe borden. Verdeel de kiphaasjes en serveer de zure room erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.