Mexi­caan­se piz­za

Zo klaar, deze heerlijke pizza met tacokruiden. Ay Caramba!

(4) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Zo klaar, deze heerlijke pizza met tacokruiden. Ay Caramba! 2 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het gehakt met de Mexicaanse tacokruiden in 5 min. op middelhoog vuur rul.
  3. Snipper ondertussen de ui. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de mais uitlekken en rasp de cheddar.
  4. Verdeel het gehakt over de pizzabodems. Verdeel vervolgens de uisnippers, paprikablokjes, mais en jalapeño erover. Bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Verdeel de pizza’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pizza’s in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 9 min. gaar.
  6. Snijd de koriander fijn. Roer de crème fraîche los met het water en meng de koriander erdoor. Verdeel de kruiden-crème fraîche over de pizza’s.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.055 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 110 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 09-10

Mexicaanse pizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se piz­za

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 200 g rundergehakt
  • 1 el Euroma Mexicaanse tacokruiden

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het gehakt met de Mexicaanse tacokruiden in 5 min. op middelhoog vuur rul.

3
3
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika

Snipper ondertussen de rode ui. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4
4
  • 150 g mais in blik
  • 75 g Cheddar Tophat 48+

Laat de mais uitlekken en rasp de cheddar.

5
5
  • 2 pizzabodems tomaat

Verdeel het gehakt over de pizzabodems.

6
6
  • 30 g jalapeñopepers

Verdeel vervolgens de uisnippers, paprikablokjes, mais en jalapeño erover. Bestrooi met de geraspte kaas.

7
7

Verdeel de pizza’s over een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8

Bak de pizza’s in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 9 min. gaar.

9
9
  • 7½ g verse koriander

Snijd de koriander fijn.

10
10
  • 65 g crème fraîche
  • 1 el kraanwater

Roer de crème fraîche los met het water en meng de koriander erdoor.

11
11

Verdeel de kruiden-crème fraîche over de pizza’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.