Mexi­caan­se ta­co's met vis en zoe­te aard­ap­pel

Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling.

(4) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelen 10 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken en spoel af met koud water. Snijd de peterselie fijn. Voeg de bonen, mais, seasoningmix,de helft van de peterselie en het water toe en stoof 3 min. mee op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in 8 min. rondom.
  2. Verwarm ondertussen de taco’s 5 min. in de oven. Pers de limoen uit. Meng 1 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de peterselie door de zure room. Doe het bonenmengsel en de kibbeling in een kommetje, zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.

combinatietip:

Houd je van iets meer pit? Bak dan een fijngehakt rood pepertje met de zoete aardappel mee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se ta­co's met vis en zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 el arachideolie

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelen 10 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 300 g crispy mais

Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken en spoel af met koud water.

4
4
  • 15 g peterselie
  • 35 g Kruidenmix tex mex
  • 100 ml water

Snijd de peterselie fijn. Voeg de bonen, mais, seasoningmix, de helft van de peterselie en het water toe en stoof 3 min. mee op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 300 g verse kibbeling

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in 8 min. rondom.

6
6
  • 12 tacoschelpen
  • 1 limoen
  • 125 ml zure room

Verwarm ondertussen de taco’s 5 min. in de oven. Pers de limoen uit. Meng 1 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de peterselie door de zure room.

7
7

Doe het bonenmengsel en de kibbeling in een kommetje, zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.

combinatietip:

Houd je van iets meer pit? Bak dan een fijngehakt rood pepertje met de zoete aardappel mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.