bewaar
Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel
Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel
bewaar

Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel

Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

zoete aardappelen

2 el

arachideolie

400 g

kidneybonen uit blik

300 g

crispy mais

15 g

peterselie

35 g

Kruidenmix tex mex

100 ml

water

300 g

verse kibbeling

12

tacoschelpen

1

limoen

125 ml

zure room

Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelen 10 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken en spoel af met koud water. Snijd de peterselie fijn. Voeg de bonen, mais, seasoningmix,de helft van de peterselie en het water toe en stoof 3 min. mee op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in 8 min. rondom.

2

Verwarm ondertussen de taco’s 5 min. in de oven. Pers de limoen uit. Meng 1 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de peterselie door de zure room. Doe het bonenmengsel en de kibbeling in een kommetje, zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.

combinatietipHoud je van iets meer pit? Bak dan een fijngehakt rood pepertje met de zoete aardappel mee.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel

Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig