bewaar
Mexicaanse rijstschotel
Mexicaanse rijstschotel
bewaar

Mexicaanse rijstschotel

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

papika's

3

bosuitjes

1 blik

kidneybonen

2 maal 2

karbonades

1 eetlepel

Mexicaanse kruiden

1 pak

gele rijst

2 eetlepels

olie

1 bekertje

zure room

Aan de slag

Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringen snijden. Kidneybonen afgieten. Karbonades bestrooien met Mexicaanse kruiden. Rijst in ca. 8 minuten gaarkoken. In koekenpan olie verhitten. Karbonades dichtschroeien en in ca. 5 minuten per kant goudbruin en gaar bakken. Uit pan nemen en warm houden. Paprikablokjes in achtergebleven bakvet ca. 2 minuten zachtjes bakken. Kidneybonen en zure room erdoor scheppen en geheel nog ca. 2 minuten door en door verwarmen. Rijst afgieten en bosuitjes erdoor scheppen. Rijst en bonenmengsel over vier borden verdelen. Karbonades erop leggen. Lekker met tortillachips