bewaar
Mexicaanse rijstschotel
Mexicaanse rijstschotel
bewaar

Mexicaanse rijstschotel

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

papika's

3

bosuitjes

1 blik

kidneybonen

2 maal 2

karbonades

1 eetlepel

Mexicaanse kruiden

1 pak

gele rijst

2 eetlepels

olie

1 bekertje

zure room

Aan de slag

1

Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringen snijden. Kidneybonen afgieten. Karbonades bestrooien met Mexicaanse kruiden. Rijst in ca. 8 minuten gaarkoken. In koekenpan olie verhitten. Karbonades dichtschroeien en in ca. 5 minuten per kant goudbruin en gaar bakken. Uit pan nemen en warm houden. Paprikablokjes in achtergebleven bakvet ca. 2 minuten zachtjes bakken. Kidneybonen en zure room erdoor scheppen en geheel nog ca. 2 minuten door en door verwarmen. Rijst afgieten en bosuitjes erdoor scheppen. Rijst en bonenmengsel over vier borden verdelen. Karbonades erop leggen. Lekker met tortillachips

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mexicaanse rijstschotel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig