bewaar
Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
bewaar

Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst

20 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gele rijst

2

uien

2

kipfilets

2 theelepels

cajunkruiden

4 eetlepels

zonnebloemolie

1 blikje

Mexicomelange

1 blikje

kidneybonen

4

tomaten

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Kipfilet in reepjes snijden en met cajunkruiden bestrooien. In braadpan olie verhitten. Uien 1 min. fruiten. Kipfilet toevoegen en in 5 min. gaar en bruin bakken. Groenten en bonen laten uitlekken en door kip scheppen, 2 min. meeverwarmen. Rijst na afgieten door mengsel scheppen en met zout, peper en cajunkruiden op smaak brengen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Rijstschotel in schaal opdienen en garneren met tomaten. Lekker met kropsla met yoghurtdressing.