Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g)
- 2 uien
- 2 kipfilets (ca. 300 g)
- 2 theelepels cajunkruiden
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 blikje Mexicomelange (400 g)
- 1 blikje kidneybonen (400 g)
- 4 tomaten
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Kipfilet in reepjes snijden en met cajunkruiden bestrooien. In braadpan olie verhitten. Uien 1 min. fruiten. Kipfilet toevoegen en in 5 min. gaar en bruin bakken. Groenten en bonen laten uitlekken en door kip scheppen, 2 min. meeverwarmen. Rijst na afgieten door mengsel scheppen en met zout, peper en cajunkruiden op smaak brengen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Rijstschotel in schaal opdienen en garneren met tomaten. Lekker met kropsla met yoghurtdressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 83 g
- vet 21 g