Kerriekip met sinaasappelrijst

Advertentie
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 250 g rijst
- 4 kipfilets (ca. 400 g)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels boter
- 2 rode uien (in kwarten)
- 450 g tuinerwten (of doperwten, diepvries)
- 1 doosje tuinkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Van 1 sinaasappel schoongeboende schil raspen. Rijst met 450 ml water, sinaasappelrasp en wat zout aan de kook brengen en in 10 min. gaarkoken. Intussen kip met kerriepoeder en zout bestrooien. In pan boter verhitten, kip met ui in 10 min. bruin en gaar bakken. Erwten door rijst roeren en 5 min. meekoken. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in plakjes snijden. Tuinkers losknippen en door gare rijst scheppen. Kipfilets uit pan nemen en in plakken snijden. Rijst, kip en ui over vier borden verdelen, plakjes sinaasappel ernaast leggen.
Tip:
prijs per persoon 2.00 (in januari 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 73 g
- vet 11 g