bewaar
Pikante runderreepjes met gebakken rijst
Pikante runderreepjes met gebakken rijst
bewaar

Pikante runderreepjes met gebakken rijst

20 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

witte rijst

1 schaal

runderreepjes naturel

3 el

olie

2 tl

sambal

1 teen

knoflook

2

uien

1

spitskool

1 el

kerriepoeder

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de runderreepjes om met 1 el olie, 1 tl sambalsaus en de knoflook.

2

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien en de spitskool 5 min. Voeg het kerriepoeder en de rest van de sambal- saus toe en roerbak 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook.

3

Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes en de jus.

algemeenGeef kroepoek bij dit gerecht: lekker, én het verzacht de pittige smaak van de runderreepjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pikante runderreepjes met gebakken rijst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig