bewaar
Pikante runderreepjes met gebakken rijst
Pikante runderreepjes met gebakken rijst
bewaar

Pikante runderreepjes met gebakken rijst

20 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

witte rijst

1 schaal

runderreepjes naturel

3 el

olie

2 tl

sambal

1 teen

knoflook

2

uien

1

spitskool

1 el

kerriepoeder

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de runderreepjes om met 1 el olie, 1 tl sambalsaus en de knoflook.

2

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien en de spitskool 5 min. Voeg het kerriepoeder en de rest van de sambal- saus toe en roerbak 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook.

3

Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes en de jus.

tip

algemeenGeef kroepoek bij dit gerecht: lekker, én het verzacht de pittige smaak van de runderreepjes.