Pikante chorizostoofpot met rijst

Advertentie
Ingrediënten
- 1 chorizoworst (250 g)
- 2 eetlepels olie
- 2 grote uien (in halve ringen)
- 350 g winterpeen ((zak 1 kg), in rechte plakken)
- 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
- 1 blikje kidneybonen (400 g)
- 3 druppels tabasco (flesje 57 ml)
- 250 g witte rijst (zak 1 kg)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de chorizo, de winterpeen, de tomatenblokjes, de kidneybonen met het vocht en de tabasco toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht 10 minuten. Schep af en toe om. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bonenstoofpot met de rijst.
Tip:
Zet voor de liefhebbers van pittig de tabasco op tafel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 68 g
- vet 35 g