bewaar
Pikante chorizostoofpot met rijst
Pikante chorizostoofpot met rijst
bewaar

Pikante chorizostoofpot met rijst

25 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

chorizoworst

2 eetlepels

olie

2 grote

uien

350 g

winterpeen

2 blikken

tomatenblokjes

1 blikje

kidneybonen

3 druppels

tabasco

250 g

witte rijst

Aan de slag

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de chorizo, de winterpeen, de tomatenblokjes, de kidneybonen met het vocht en de tabasco toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht 10 minuten. Schep af en toe om. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bonenstoofpot met de rijst.

tip

algemeenZet voor de liefhebbers van pittig de tabasco op tafel.