Ingrediënten
4 personen
200 g
gele rijst
300 g
sperziebonen
2 el
(zonnebloem)olie
2
uien
175 g
Spaanse chorizoworst
1 pot
peppadew pepers
1 blik
Hollandse bruine bonen
100 g
rozijnen
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 min.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de sperziebonen, de chorizo, de peppadew, de bruine bonen met vocht en de rozijnen toe en breng al roerend aan de kook. Dek af en stoof op laag vuur 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de gele rijst.
Bonenpannetje met zoet-pikante pepers

hoofdgerecht
null personen
730 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 min.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de sperziebonen, de chorizo, de peppadew, de bruine bonen met vocht en de rozijnen toe en breng al roerend aan de kook. Dek af en stoof op laag vuur 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de gele rijst.
algemeen:De rest van de chorizo smaakt ook heerlijk op brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)200 g gele rijst
300 g sperziebonen
2 el (zonnebloem)olie
2 uien
175 g Spaanse chorizoworst
1 pot peppadew pepers
1 blik Hollandse bruine bonen
100 g rozijnen