bewaar
Bonenpannetje met zoet-pikante pepers
Bonenpannetje met zoet-pikante pepers
bewaar

Bonenpannetje met zoet-pikante pepers

25 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

gele rijst

300 g

sperziebonen

2 el

(zonnebloem)olie

2

uien

175 g

Spaanse chorizoworst

1 pot

peppadew pepers

1 blik

Hollandse bruine bonen

100 g

rozijnen

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 min.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de sperziebonen, de chorizo, de peppadew, de bruine bonen met vocht en de rozijnen toe en breng al roerend aan de kook. Dek af en stoof op laag vuur 10 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Serveer met de gele rijst.

algemeenDe rest van de chorizo smaakt ook heerlijk op brood.