bewaar
Jambalaya met tropisch fruit
Jambalaya met tropisch fruit
bewaar

Jambalaya met tropisch fruit

30 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

kipfilet

1 el

cajunkruiden

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

½

chorizo

2

uien

1

rode paprika

1 pak

gele rijst

200 g

tuinerwten extra fijn

1 blik

tropische fruitcocktail op siroop

Aan de slag

1

Meng de kip met de cajunkruiden, knoflook en 1 el olie. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de chorizo, ui en paprika 5 min. Voeg de rijst en 550 ml water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 min. koken. Voeg de bevroren tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken. Draai als de rijst gaar is het vuur uit.

2

Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Meng de kip en het fruit door de rijst en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Serveer met een frisse groene salade.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.