bewaar
Jambalaya met chorizo en kip
Jambalaya met chorizo en kip
bewaar

Jambalaya met chorizo en kip

Een vrolijke mix van rijst, groenten en vlees uit de zuidelijke staten van Amerika.

20 min. bereiden
20 min. wachten
714waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

chorizo (worst)

250 g

kipdijfilet

2

uien

1

gele paprika

1 stengel

bleekselderij

200 g

verse sperziebonen

1½

kippenbouillontablet

700 ml

water

4 el

zonnebloemolie

1 tl

paprikapoeder

1 tl

gemalen cayennepeper

200 g

witte rijst

Een vrolijke mix van rijst, groenten en vlees uit de zuidelijke staten van Amerika.

Aan de slag

1

Snijd de chorizo in plakjes van een ½ cm en de kipdijfilet in reepjes. Snipper de uien. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon. Bereid de kippenbouillontabletten met het water.

2

Verhit 2 el olie in een hapjespan. Voeg de kip, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 3 min. Schep uit de pan. Doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 min. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee. Schep de groenten erdoor. Voeg de rijst toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag.

3

Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 min. gaar worden, zonder te roeren. Voeg na 10 min. de kip toe.Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer eventueel met partjes citroen en fijngesneden bieslook.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

Jambalaya met chorizo en kip

Instructievideo - 03:45 min.