Pom­poen­stoof met cho­ri­zo, ro­de ui en ore­ga­no

Als je pompoen samen met andere ingrediënten stooft in bouillon, gaart alles lekker langzaam en kunnen de smaken zich nog beter ontwikkelen.

(4) waardeer
hoofdgerecht Als je pompoen samen met andere ingrediënten stooft in bouillon, gaart alles lekker langzaam en kunnen de smaken zich nog beter ontwikkelen. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in parten en snijd elk part in stukken van 2 cm.
  2. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes. Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op bakpapier.
  3. Laat 2 el bak vet (per 4 personen) in de pan en fruit de ui en knoflook met de oregano en paprikapoeder 3 min. op laag vuur. Voeg de pompoen, chorizo en het heet water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en stoof op laag vuur in ca. 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de stoof met het amandelschaafsel en serveer met de rijst.

bewaartip:

Je kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoenstoof met chorizo, rode ui en oregano

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­stoof met cho­ri­zo, ro­de ui en ore­ga­no

1
1
  • 1 kg AH Biologisch pompoen

Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant.

2
2

Snijd het vruchtvlees in parten en snijd elk part in stukken van 2 cm.

3
3
  • 225 g Stegeman lichtpittige chorizo

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes.

4
4
  • 4 rode uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn.

5
5

Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op bakpapier.

6
6
  • 2 tl oregano
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder hot

Laat 2 el bak vet (per 4 personen) in de pan en fruit de ui en knoflook met de oregano en paprikapoeder 3 min. op laag vuur.

7
7
  • 500 ml heet water
  • ½ kippenbouillontablet

Voeg de pompoen, chorizo en het heet water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook.

8
8

Doe de deksel schuin op de pan en stoof op laag vuur in ca. 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 325 g gele rijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10
10
  • 3 el amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

11
11

Bestrooi de stoof met het amandelschaafsel en serveer met de rijst.

bewaartip:

Je kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.