Pompoenstoof met chorizo, rode ui en oregano
Als je pompoen samen met andere ingrediënten stooft in bouillon, gaart alles lekker langzaam en kunnen de smaken zich nog beter ontwikkelen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg AH Biologisch pompoen
- 225 g Stegeman lichtpittige chorizo
- 4 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 2 tl oregano
- 1 tl gerookte-paprikapoeder hot
- 500 ml heet water
- ½ kippenbouillontablet
- 325 g gele rijst
- 3 el amandelschaafsel
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in parten en snijd elk part in stukken van 2 cm.
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes. Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op bakpapier.
- Laat 2 el bak vet (per 4 personen) in de pan en fruit de ui en knoflook met de oregano en paprikapoeder 3 min. op laag vuur. Voeg de pompoen, chorizo en het heet water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en stoof op laag vuur in ca. 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de stoof met het amandelschaafsel en serveer met de rijst.
bewaartip:
Je kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 1.360 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pompoenstoof met chorizo, rode ui en oregano
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoenstoof met chorizo, rode ui en oregano
- 1 kg AH Biologisch pompoen
Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant.
Snijd het vruchtvlees in parten en snijd elk part in stukken van 2 cm.
- 225 g Stegeman lichtpittige chorizo
Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes.
- 4 rode uien
- 2 tenen knoflook
Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn.
Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op bakpapier.
- 2 tl oregano
- 1 tl gerookte-paprikapoeder hot
Laat 2 el bak vet (per 4 personen) in de pan en fruit de ui en knoflook met de oregano en paprikapoeder 3 min. op laag vuur.
- 500 ml heet water
- ½ kippenbouillontablet
Voeg de pompoen, chorizo en het heet water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook.
Doe de deksel schuin op de pan en stoof op laag vuur in ca. 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 325 g gele rijst
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 el amandelschaafsel
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Bestrooi de stoof met het amandelschaafsel en serveer met de rijst.
bewaartip:
Je kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.