bewaar
Maaltijdsoep met kipballetjes, bloemkool & pasta
Maaltijdsoep met kipballetjes, bloemkool & pasta
bewaar

Maaltijdsoep met kipballetjes, bloemkool & pasta

Bloemkool, kipballetjes én pasta: een goedgevulde bodem voor de koudere dagen!

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

biologische uien

300 g

winterpeen

2 el

arachideolie

1½ tl

hot currypoeder

250 g

soepgroente bleekselderij gele wortel

400 g

bloemkoolroosjes

160 g

TastyBasics spaghettini

1½ liter

heet water

1

kippenbouillontablet

400 g

kipsoepballetjes

Bloemkool, kipballetjes én pasta: een goedgevulde bodem voor de koudere dagen!

Aan de slag

1

Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Schil de winterpeen, halveer en snijd in halve plakjes van ½ cm.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, ui, peen, hot currykruiden en soepgroente 5 min. op laag vuur.

3

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Voeg samen met de spaghettini en het water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng al roerend aan de kook. Voeg de balletjes toe en laat 10 min. zachtjes koken.

4

Breng de soep op smaak met peper. Verdeel over kommen en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.