bewaar
Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
bewaar

Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes

Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk.

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

bloemkoolroosjes

1 el

arachideolie

2 el

hot currypoeder

400 g

linzen in blik

4

Tasty Tom trostomaten

1

kippenbouillontablet

200 ml

kokosmelk

350 g

kipfiletblokjes

750 ml

water

Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk.

Aan de slag

1

Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de tomaten in partjes.

2

Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Serveer in diepe kommen.

tip

combinatietipLekker met naanbrood met gerookte kipfilet en mangochutney.