In­di­a­se kip­pen­soep met bloem­kool­roos­jes

Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk.

(23) waardeer
indiaas hoofdgerecht Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk. 4 personen
4 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de tomaten in partjes.
  2. Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Serveer in diepe kommen.

combinatietip:

Lekker met naanbrood met gerookte kipfilet en mangochutney.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 03 - Altijd weekend , Receptkaart 2018 week 11-12 , Receptkaart 2017 week 35-36

Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip­pen­soep met bloem­kool­roos­jes

1
1
  • 600 g bloemkoolroosjes

Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 2 el hot currypoeder

Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min.

3
3
  • 400 g linzen in blik

Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

4
4
  • 4 Tasty Tom trostomaten

Snijd de tomaten in partjes.

5
5
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 ml kokosmelk
  • 350 g kipfiletblokjes
  • 750 ml water

Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook.

6
6

Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.

7
7

Serveer in diepe kommen.

combinatietip:

Lekker met naanbrood met gerookte kipfilet en mangochutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.