Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk.
350 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 g
1 el
2 el
400 g
4
1
200 ml
350 g
750 ml
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 03 - Altijd weekend
2018 week 11-12 - 2018 week 11-12
2017 week 35-36 - 2017 week 35-36
Allerhande Box Week 2 2019 - Allerhande Box Week 2 2019
Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de tomaten in partjes.
Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Serveer in diepe kommen.
- combinatietipLekker met naanbrood met gerookte kipfilet en mangochutney.
Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk.

hoofdgerecht
4 personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de tomaten in partjes.
Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Serveer in diepe kommen.
combinatietip:Lekker met naanbrood met gerookte kipfilet en mangochutney.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g bloemkoolroosjes
1 el arachideolie
2 el hot currypoeder
400 g linzen in blik
4 Tasty Tom trostomaten
1 kippenbouillontablet
200 ml kokosmelk
350 g kipfiletblokjes
750 ml water




