bewaar
Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers
Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers
bewaar

Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.

20 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappel

2 tenen

knoflook

2 el

arachideolie

4

Tasty Tom trostomaten

750 ml

water

1 kg

Hak linzencurry

4 el

Griekse yoghurt

1 bakje

tuinkers

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.

2

Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.

combinatietipLekker met stokbrood.