Lin­zen­soep met zoe­te aard­ap­pel en tuin­kers

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.
  2. Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­soep met zoe­te aard­ap­pel en tuin­kers

1
1
  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 tenen knoflook

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 4 Tasty Tom trostomaten

Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes.

4
4
  • 750 ml water

Voeg de tomatenpartjes en het water toe aan de pan en breng aan de kook.

5
5
  • 1000 g Hak linzencurry

Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee.

6
6
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 bakje tuinkers

Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.