Lauw­war­me sa­la­de van ge­gril­de zoe­te aard­ap­pel

De zoete aardappel gril je eerst op de barbecue.

(2) waardeer
bijgerecht De zoete aardappel gril je eerst op de barbecue. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Gril de zoete aardappel in 2 delen 10-12 min. op de matig hete barbecue. Keer regelmatig. Leg ze op een platte schaal.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in een kom. Snipper de ui heel fijn. Voeg toe aan de tomatenblokjes. Snijd de koriander fijn en voeg ook toe. Schep alles om. Verwijder het steeltje van de jalapeñopeper. Verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt of gebruik maar een deel van de peper. Snijd het vruchtvlees van de peper fijn.
  3. Halveer ½ van de limoenen en pers de vrucht uit. Breng de tomatensalsa op smaak met de peper, het limoensap en eventueel zout. Snijd de andere limoen in parten.
  4. Schep de salsa over de zoete aardappel en serveer met de extra parten limoen.

serveertip:

Lekker bij zowel vlees-, vis- als vega- gerechten van de barbecue.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Lauwwarme salade van gegrilde zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me sa­la­de van ge­gril­de zoe­te aard­ap­pel

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 500 g zoete aardappelen

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in plakken van een ½ cm dik.

3
3

Gril de zoete aardappel in 2 delen 10-12 min. op de matig hete barbecue. Keer regelmatig. Leg ze op een platte schaal.

4
4
  • 200 g Tasty Tom trostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in een kom.

5
5
  • 1 kleine rode ui

Snipper de ui heel fijn. Voeg toe aan de tomatenblokjes.

6
6
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn en voeg ook toe. Schep alles om.

7
7
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Verwijder het steeltje van de jalapeñopeper. Verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt of gebruik maar een deel van de peper.

8
8

Snijd het vruchtvlees van de peper fijn.

9
9
  • 1 limoen

Halveer de limoen en pers de vrucht uit.

10
10

Breng de tomatensalsa op smaak met de peper, het limoensap en eventueel zout.

11
11
  • 1 limoen

Snijd de andere limoen in parten.

12
12

Schep de salsa over de zoete aardappel en serveer met de extra parten limoen.

serveertip:

Lekker bij zowel vlees-, vis- als vega- gerechten van de barbecue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.