bewaar
Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel
Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel
bewaar

Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel

Zoete aardappel met paprikapoeder uit de oven: zo'n lunch willen we elke dag wel.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
redelijk pittig
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

zoete aardappel

1 tl

gerookte-paprikapoeder zoet

2 el

traditionele olijfolie

400 g

zwarte bonen

150 g

mais in blik

2

kleine rode uien

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

1 tl

Tabasco chipotle

2

avocado's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Zoete aardappel met paprikapoeder uit de oven: zo'n lunch willen we elke dag wel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. Meng met de paprikapoeder, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

2

Doe ondertussen de bonen en mais samen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en meng door de bonen en mais. Snijd de tomaten in parten. Doe ⅓ van de tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de tabasco toe en pureer tot een salsa. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 1½ cm.

3

Neem de aardappelen uit de oven. Verdeel de aardappelen, de rest van de tomaten, avocado en het bonenmengsel over de kommen en serveer met de salsa.

tip

serveertipLekker met limoen en koriander.

Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel

Instructievideo - 02:21 min.