Tex-mex­sa­la­de met oven­ge­roos­ter­de zoe­te aard­ap­pel

Zoete aardappel met paprikapoeder uit de oven: zo'n lunch willen we elke dag wel.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans lunch Zoete aardappel met paprikapoeder uit de oven: zo'n lunch willen we elke dag wel. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. Meng met de paprikapoeder, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  2. Doe ondertussen de bonen en mais samen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en meng door de bonen en mais. Snijd de tomaten in parten. Doe ⅓ van de tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de tabasco toe en pureer tot een salsa. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 1½ cm.
  3. Neem de aardappelen uit de oven. Verdeel de aardappelen, de rest van de tomaten, avocado en het bonenmengsel over de kommen en serveer met de salsa.

serveertip:

Lekker met limoen en koriander.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 16 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tex-mex­sa­la­de met oven­ge­roos­ter­de zoe­te aard­ap­pel

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 750 g zoete aardappelen
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 2 el olijfolie

Snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. Meng met de paprikapoeder, olie, peper en eventueel zout.

3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4
  • 400 g zwarte bonen
  • 150 g mais
  • 1 kleine rode ui

Doe ondertussen de bonen en mais samen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
  • 1 kleine rode ui

Snipper de ui en meng door de bonen en mais.

6
  • 1 schaal tastytomtomaten
  • 1 tl Tabasco chipotle

Snijd de tomaten in parten. Doe ⅓ van de tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de tabasco toe en pureer tot een salsa.

7
  • 2 avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 1½ cm.

8

Neem de aardappelen uit de oven.

9

Verdeel de aardappelen, de rest van de tomaten, avocado en het bonenmengsel over de kommen en serveer met de salsa. Lekker!

serveertip:

Lekker met limoen en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.