bewaar
Tacobowl met zoete aardappel
Tacobowl met zoete aardappel
bewaar

Tacobowl met zoete aardappel

Ingrediënten die je normaal in een taco eet, zijn in een bowl samen nét zo lekker.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappel

2 el

milde olijfolie

1 tl

La Chinata gerookte-paprikapoeder zoet

200 g

volkoren basmatirijst

1

eetrijpe avocado

3

trostomaten

1

limoen

½

verse groene jalapeñopeper

1 teen

knoflook

400 g

zwarte bonen in blik

1

gele paprika

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Ingrediënten die je normaal in een taco eet, zijn in een bowl samen nét zo lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in dunne frites van 1 x 10 cm. Meng met de helft van de olie, de gerookte-paprikapoeder, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 20 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.

3

Pers de limoen uit. Snijd de jalapeñopeper en knoflook fijn. Meng de avocado en tomaten met de helft van het limoensap, de jalapeñopeper en knoflook tot een grove salsa.

4

Doe de bonen in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bonen 2 min. Meng de rest van het limoensap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Verdeel de zoete aardappel, rijst, bonen en paprika over kommen. Schep de salsa erop.

tip

variatietipHou je niet van heel pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de jalapeñopeper.