Gevulde zoete aardappel met bonensalade
Zoete aardappel, vega, gepoft en loaded met gekruide zwarte bonen en groene sperziebonen on the side

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg zoete aardappel
- 800 g sperziebonen
- 2 rode uien
- 4 el milde olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 400 g zwarte bonen in blik
- 1 rode peper
- 1 el Mexicaanse bonenkruiden
- 200 g cottagecheese
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Laat in ca. 35 min. gaar worden in de oven.
- Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snipper de helft van de uien en snijd de rest van de uien in dunne halve ringen.
- Meng de helft van de olie met de balsamicoazijn en de halve uiringen. Meng door de warme sperziebonen. Spoel de zwarte bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de rode peper fijn.
- Verhit de rest van de olie in een pan en fruit op laag vuur de gesnipperde ui, de rode peper en de Mexicaanse bonenkruiden 2 min. Voeg de bonen toe en laat in 2 min. warm worden. Haal van het vuur en prak met een vork tot een grove puree. Roer de cottagecheese erdoor.
- Verdeel het bonenmengsel over de aardappelen en serveer met de lauwwarme sperziebonensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 320 mg
- vezels 19 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gevulde zoete aardappel met bonensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde zoete aardappel met bonensalade
- 1 kg zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte.
Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Laat in ca. 35 min. gaar worden in de oven.
- 800 g sperziebonen
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
- 2 rode uien
Snipper de helft van de uien en snijd de rest van de uien in dunne halve ringen.
- 2 el milde olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
Meng de olie met de balsamicoazijn en de halve uiringen. Meng door de warme sperziebonen.
- 400 g zwarte bonen in blik
- 1 rode peper
Spoel de zwarte bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de rode peper fijn.
- 2 el milde olijfolie
- 1 el Mexicaanse bonenkruiden
Verhit de rest van de olie in een pan en fruit op laag vuur de gesnipperde ui, de rode peper en de Mexicaanse bonenkruiden 2 min.
- 200 g cottagecheese
Voeg de bonen toe en laat in 2 min. warm worden. Haal van het vuur en prak met een vork tot een grove puree. Roer de cottagecheese erdoor.
Verdeel het bonenmengsel over de aardappelen en serveer met de lauwwarme sperziebonensalade.