Ge­vul­de zoe­te aard­ap­pel met bo­nen­sa­la­de

Zoete aardappel, vega, gepoft en loaded met gekruide zwarte bonen en groene sperziebonen on the side

(7) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Zoete aardappel, vega, gepoft en loaded met gekruide zwarte bonen en groene sperziebonen on the side 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Laat in ca. 35 min. gaar worden in de oven.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snipper de helft van de uien en snijd de rest van de uien in dunne halve ringen.
  3. Meng de helft van de olie met de balsamicoazijn en de halve uiringen. Meng door de warme sperziebonen. Spoel de zwarte bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de rode peper fijn.
  4. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit op laag vuur de gesnipperde ui, de rode peper en de Mexicaanse bonenkruiden 2 min. Voeg de bonen toe en laat in 2 min. warm worden. Haal van het vuur en prak met een vork tot een grove puree. Roer de cottagecheese erdoor.
  5. Verdeel het bonenmengsel over de aardappelen en serveer met de lauwwarme sperziebonensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 19 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gevulde zoete aardappel met bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de zoe­te aard­ap­pel met bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte.

2
2

Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Laat in ca. 35 min. gaar worden in de oven.

3
3
  • 800 g sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

4
4
  • 2 rode uien

Snipper de helft van de uien en snijd de rest van de uien in dunne halve ringen.

5
5
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Meng de olie met de balsamicoazijn en de halve uiringen. Meng door de warme sperziebonen.

6
6
  • 400 g zwarte bonen in blik
  • 1 rode peper

Spoel de zwarte bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de rode peper fijn.

7
7
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el Mexicaanse bonenkruiden

Verhit de rest van de olie in een pan en fruit op laag vuur de gesnipperde ui, de rode peper en de Mexicaanse bonenkruiden 2 min.

8
8
  • 200 g cottagecheese

Voeg de bonen toe en laat in 2 min. warm worden. Haal van het vuur en prak met een vork tot een grove puree. Roer de cottagecheese erdoor.

9
9

Verdeel het bonenmengsel over de aardappelen en serveer met de lauwwarme sperziebonensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.