bewaar
Zoete aardappel met blauwe-kaassaus en kip
Zoete aardappel met blauwe-kaassaus en kip
bewaar

Zoete aardappel met blauwe-kaassaus en kip

Lekker pittige kaassaus!

5 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

zoete aardappelen

190 g

kipdijfilet

1 tl

kruidenmix al-andalus

1 el

traditionele olijfolie

400 g

broccoli

½

rode peper

125 g

crème fraîche

35 g

blauwaderkaasblokjes 50+

Dit heb je nodig

  • grillpan

Lekker pittige kaassaus!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg ze op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.

2

Schep ondertussen de kip om met de al-andalus, de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. en giet af.

4

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn. Doe de crème fraîche en de kaasblokjes in een steelpan en verwarm tot de kaas is gesmolten. Voeg de rode peper toe en breng eventueel op smaak met zout.

5

Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig (warm!) de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Schep de blauwekaassaus erover en serveer de broccoli en kip erbij.

tip

algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.