Gevulde zoete aardappel
Je kunt 'm bakken, stampen of vullen met cheddar, vegagehakt en avocado.
Ingrediënten
4 personen
4
zoete aardappelen
2 el
La Morena Mexican chipotle sauce
75 g
cheddar 48+
1 el
zonnebloemolie
150 g
vega fijngehakt
1 tl
Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus
1
eetrijpe avocado
1
limoen
1
rode peper
3
bosuien
125 ml
crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en leg ze ongeschild in de ovenschaal. Pof ze in ca. 45 min. gaar. Ze zijn gaar als je de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees kunt steken.
Halveer de aardappelen in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Laat ongeveer een ½ cm van de aardappel in de schil zitten. Voeg de chipotlesaus toe en rasp de kaas erboven. Meng door elkaar en schep het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze ca. 15 min. terug in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het fijngehakt met de al-andalus 5 min. op middelhoog vuur. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 1 el sap (per 4 personen), peper en eventueel zout toe aan de avocado. Snijd de rode peper en de bosui in dunne ringetjes.
Neem de aardappelhelften uit de oven en leg op een platte schaal. Verdeel het fijngehakt, de avocadopuree, crème fraîche en de ui- en peperringetjes erover.
Gevulde zoete aardappel
Instructievideo - 00:46 min.
Gevulde zoete aardappel
Je kunt 'm bakken, stampen of vullen met cheddar, vegagehakt en avocado.

bijgerecht
4 personen
495 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en leg ze ongeschild in de ovenschaal. Pof ze in ca. 45 min. gaar. Ze zijn gaar als je de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees kunt steken.
Halveer de aardappelen in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Laat ongeveer een ½ cm van de aardappel in de schil zitten. Voeg de chipotlesaus toe en rasp de kaas erboven. Meng door elkaar en schep het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze ca. 15 min. terug in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het fijngehakt met de al-andalus 5 min. op middelhoog vuur. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 1 el sap (per 4 personen), peper en eventueel zout toe aan de avocado. Snijd de rode peper en de bosui in dunne ringetjes.
Neem de aardappelhelften uit de oven en leg op een platte schaal. Verdeel het fijngehakt, de avocadopuree, crème fraîche en de ui- en peperringetjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 zoete aardappelen
2 el La Morena Mexican chipotle sauce
75 g cheddar 48+
1 el zonnebloemolie
150 g vega fijngehakt
1 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus
1 eetrijpe avocado
1 limoen
1 rode peper
3 bosuien
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)