Ge­vul­de zoe­te aard­ap­pel

Je kunt 'm bakken, stampen of vullen met cheddar, vegagehakt en avocado.

(17) waardeer
bijgerecht Je kunt 'm bakken, stampen of vullen met cheddar, vegagehakt en avocado. 4 personen
5 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Pof ze in ca. 45 min. gaar. Ze zijn gaar als je de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees kunt steken. Halveer de aardappelen in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Laat ongeveer een ½ cm van de aardappel in de schil zitten. Voeg de chipotlesaus toe en rasp de kaas erboven. Meng door elkaar en schep het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze 15 min. terug in de oven.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het fijngehakt met de Al-Andalus 5 min. op middelhoog vuur. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout toe aan de avocado. Snijd de rode peper en de bosui in dunne ringetjes. Neem de aardappelhelften uit de oven en leg op een platte schaal. Verdeel het fijngehakt, de avocadopuree, crème fraîche en de ui- en peperringetjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gevulde zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 zoete aardappelen

Boen de zoete aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal.

3
3

Pof ze in ca. 45 min. gaar. Ze zijn gaar als je de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees kunt steken.

4
4

Halveer de aardappelen in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Laat ongeveer een ½ cm van de aardappel in de schil zitten.

5
5
  • 2 el La Mo­re­na Mexi­can chi­pot­le sau­ce
  • 75 g cheddar 48+

Voeg de chipotlesaus toe en rasp de kaas erboven. Meng door elkaar en schep het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze 15 min. terug in de oven.

6
6
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 150 g vega fijngehakt
  • 1 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het fijngehakt met de Al-Andalus 5 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn.

8
8
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

9
9

Voeg het rasp, 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout toe aan de avocado.

10
10
  • 1 rode peper
  • 3 bosuien

Snijd de rode peper en de bosui in dunne ringetjes.

11
11

Neem de aardappelhelften uit de oven en leg op een platte schaal.

12
12
  • 125 ml crème fraîche

Verdeel het fijngehakt, de avocadopuree, crème fraîche en de ui- en peperringetjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.