bewaar
Kruidige curry met kip, zoete aardappel en boontjes
Kruidige curry met kip, zoete aardappel en boontjes
bewaar

Kruidige curry met kip, zoete aardappel en boontjes

Gember + kokosmelk + vadouvan = een heerlijk geurend Indiaas gerecht.

30 min. bereiden
pittig
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

pandanrijst

400 g

zoete aardappel

1 bosje

salade-ui

400 g

scharrel kipdijfilet

4 cm

verse gember

1 el

(arachide)olie

4 tl

vadouvan kruidenmix

2 tenen

knoflook

330 ml

coconut cream

200 ml

kraanwater

½ tl

zout

500 g

diepvries gebroken sperzieboon

250 g

cherrytomaten

1

rode peper

30 g

ongezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • knoflookpers

Gember + kokosmelk + vadouvan = een heerlijk geurend Indiaas gerecht.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ x 1½ cm. Snijd de salade-ui in stukken van 3 cm, maar houd 1 salade-ui achter. Snijd de kip in stukjes van 2 cm. Schil de gember en snijd in plakken van ½ cm breed.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de vadouvan 1 min. Maak de knoflook schoon, pers erboven en voeg de plakjes gember toe. Voeg de stukjes salade-ui en kip toe en bak 3 min. mee. Voeg de zoete aardappel, kokosmelk, het water, het zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 12 min. garen met de deksel op de pan. Roer af en toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de laatste 5 min. toe aan de curry. Snijd de achtergehouden salade-ui in schuine ringetjes. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

5

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry ernaast. Garneer met de rest van de salade-ui en de cashewnoot. Serveer de rode peper apart ernaast, zodat je deze naar smaak kunt toevoegen.

tip

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman’s South Africa Shiraz Cabernet Sauvignon.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.