Ge­stoof­de zuur­kool met ge­hakt en zoe­te aard­ap­pel

Lekker: een anders-dan-anders puree, met kokosmelk en zoete aardappel.

(59) waardeer
hoofdgerecht Lekker: een anders-dan-anders puree, met kokosmelk en zoete aardappel. 4 personen
4 59

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zuurkool in een vergiet en laat uitlekken. Doe de zuurkool met het water, de vadouvan, de boter en wat peper in een pan. Laat 15 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt, peper en eventueel zout in 7 min. rul.
  3. Snijd ondertussen de paprika's in ringen en bak 5 min. mee met het gehakt. Roer regelmatig. Snijd de bieslook fijn. Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp met de kokosmelk tot puree.
  4. Meng ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree, zuurkool en het gehakt over de borden en garneer met de rest van de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt er ook voor kiezen om de zuurkool af te spoelen. De hoeveelheid zout wordt dan minder, maar tegelijkertijd gaan er ook veel goede voedingsstoffen verloren.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Viognier.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde zuurkool met gehakt en zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de zuur­kool met ge­hakt en zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 500 g zuurkool naturel

Doe de zuurkool in een vergiet en laat uitlekken.

2
2
  • 100 ml kraanwater
  • 2 tl vadouvan kruidenmix
  • 20 g ongezouten roomboter

Doe de zuurkool met het water, de vadouvan, de boter en wat peper in een pan. Laat 15 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.

3
3
  • 1 kg zoete aardappel

Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 600 g rundergehakt

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt, peper en eventueel zout in 7 min. rul.

5
5
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 25 g verse bieslook

Snijd ondertussen de paprika's in ringen en bak 5 min. mee met het gehakt. Roer regelmatig. Snijd de bieslook fijn.

6
6
  • 100 ml kokosmelk

Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp met de kokosmelk tot puree.

7
7

Meng ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper.

8
8

Verdeel de puree, zuurkool en het gehakt over de borden en garneer met de rest van de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt er ook voor kiezen om de zuurkool af te spoelen. De hoeveelheid zout wordt dan minder, maar tegelijkertijd gaan er ook veel goede voedingsstoffen verloren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.