bewaar
Indiase curry met in yoghurt gemarineerde kip
Indiase curry met in yoghurt gemarineerde kip
bewaar

Indiase curry met in yoghurt gemarineerde kip

Indiaas met een Grieks accent.

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

360 g

kipdijfilet

400 g

YoGood Griekse yoghurt 10%

1 el

vadouvan kruidenmix

2 el

(arachide)olie

275 g

meergranenrijst

1

ui

1 zak

puntpaprikamix

200 g

verse sugarsnaps

75 g

ongezouten geroosterde amandelen

Indiaas met een Grieks accent.

Aan de slag

1

Snijd de kipdijfilet in reepjes. Meng met de helft van de Griekse yoghurt, de vadouvan en de helft van de olie. Laat marineren tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Bak de gemarineerde kip met de marinade op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, paprika en sugarsnaps in 4 min. beetgaar. Voeg de groenten bij de kip en verhit al roerend nog 1 min.

3

Hak de amandelen grof. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de groenten, kip en amandelen over de rijst. Serveer met de rest van de Griekse yoghurt.