In­di­a­se cur­ry met kip, bloem­kool & ro­de aard­ap­pel

Lekkere variant op de originele curry: met aardappelen!

(33) waardeer
indiaas hoofdgerecht Lekkere variant op de originele curry: met aardappelen! 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in ca. 14 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en currypoeder 4 min. op laag vuur.
  3. Snijd de kip in stukken van 2 cm. Voeg de kip, kookroom, bloemkoolroosjes, worteltjes, 150 ml water en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur in ca. 10 min. garen met de deksel op de pan. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de curry erop.

combinatietip:

Lekker met selderij

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indiase curry met kip, bloemkool & rode aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met kip, bloem­kool & ro­de aard­ap­pel

1
1
  • 1 kg AH Excellent Pommes Rouge aardappel

Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in ca. 14 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes.

3
3
  • 1 el (arachide)olie
  • 1 el hot currypoeder
  • 300 g kipdijfilet

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en currypoeder 4 min. op laag vuur. Snijd de kip in stukken van 2 cm.

4
4
  • 250 ml Blue Band finesse voor koken
  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 150 ml water

Voeg de kip, kookroom, bloemkoolroosjes, worteltjes, het water en eventueel zout toe.

5
5

Breng aan de kook en laat op laag vuur in ca. 10 min. garen met de deksel op de pan.

6
6

Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de curry erop.

combinatietip:

Lekker met selderij

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.