Indiase curry met kip, bloemkool & rode aardappel
Lekkere variant op de originele curry: met aardappelen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg AH Excellent Pommes Rouge aardappel
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
- 1 el (arachide)olie
- 1 el hot currypoeder
- 300 g kipdijfilet
- 250 ml Blue Band finesse voor koken (flesje, kookroom)
- 300 g geschrapte worteltjes
- 150 ml water
Advertentie
Bereiden
- Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in ca. 14 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en currypoeder 4 min. op laag vuur.
- Snijd de kip in stukken van 2 cm. Voeg de kip, kookroom, bloemkoolroosjes, worteltjes, 150 ml water en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur in ca. 10 min. garen met de deksel op de pan. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de curry erop.
combinatietip:
Lekker met selderij
Advertentie
Pittigheid
Ook te zien in
Indiase curry met kip, bloemkool & rode aardappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase curry met kip, bloemkool & rode aardappel
- 1 kg AH Excellent Pommes Rouge aardappel
Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in ca. 14 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes.
- 1 el (arachide)olie
- 1 el hot currypoeder
- 300 g kipdijfilet
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en currypoeder 4 min. op laag vuur. Snijd de kip in stukken van 2 cm.
- 250 ml Blue Band finesse voor koken
- 300 g geschrapte worteltjes
- 150 ml water
Voeg de kip, kookroom, bloemkoolroosjes, worteltjes, het water en eventueel zout toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur in ca. 10 min. garen met de deksel op de pan.
Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de curry erop.
combinatietip:
Lekker met selderij