bewaar
Varkenshaas met romige saus
Varkenshaas met romige saus
bewaar

Varkenshaas met romige saus

Het is dan wel een AGV'tje, maar wel een fraaie variant.

30 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

varkenshaas

50 g

ongezouten roomboter

1

ui

1 tl

paprikapoeder

150 ml

Blue Band finesse voor koken

800 g

koelverse aardappel

750 g

verse sperziebonen

12½ g

verse bieslook

Het is dan wel een AGV'tje, maar wel een fraaie variant.

Aan de slag

1

Halveer de varkenshaas en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenshaas in 5 min. bruin.

2

Pel en snipper de ui. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en paprikapoeder in het bakvet. Voeg de finesse toe en breng aan de kook. Leg de varkenshaas in de pan en stoof geheel onafgedekt in 10 min. zachtjes gaar. Keer regelmatig.

3

Kook de aardappelen in 10 min. gaar. Maak de sperziebonen schoon en kook in 8 min. beetgaar. Snijd de bieslook fijn en roer door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

4

Serveer de varkenshaas met saus, aardappelen en sperziebonen.