bewaar
Open lasagne met ragout & courgette
Open lasagne met ragout & courgette
bewaar

Open lasagne met ragout & courgette

De populaire lasagne, maar dan compleet anders. Zo scoor je punten!

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

runderchipolata

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

2

courgettes

400 g

gepelde tomaten in blik

250 ml

Blue Band finesse voor koken

250 g

verse lasagne all’uovo

7½ g

verse basilicum

50 g

Parmezaanse kaas

De populaire lasagne, maar dan compleet anders. Zo scoor je punten!

Aan de slag

1

Snijd de worsten met een scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd in plakjes van 1 cm.

2

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kookroom toe en laat het geheel 5 min. op middelhoog vuur doorkoken. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes en breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de lasagnevellen in 4 min. in een ruime pan beetgaar. Hak het basilicum grof. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat ragout over. Maak zo op elk bord 2 lagen. Dek af met een lasagnevel, rasp de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.