Open la­sag­ne met ra­gout & cour­get­te

De populaire lasagne, maar dan compleet anders. Zo scoor je punten!

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht De populaire lasagne, maar dan compleet anders. Zo scoor je punten! 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de worsten met een scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd in plakjes van 1 cm.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kookroom toe en laat het geheel 5 min. op middelhoog vuur doorkoken. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes en breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de lasagnevellen in 4 min. in een ruime pan beetgaar. Hak het basilicum grof. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat ragout over. Maak zo op elk bord 2 lagen. Dek af met een lasagnevel, rasp de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 27-28

Open lasagne met ragout & courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open la­sag­ne met ra­gout & cour­get­te

1
1
  • 225 g runderchipolata

Snijd de worsten met een scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd in plakjes van 1 cm.

3
3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

4
4

Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

5
5
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 250 ml Blue Band finesse voor koken

Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kookroom toe en laat het geheel 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.

6
6

Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes en breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 250 g verse lasagne all’uovo

Kook ondertussen de lasagnevellen in 4 min. in een ruime pan beetgaar.

8
8
  • 7½ g verse basilicum

Hak het basilicum grof.

9
9

Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat ragout over. Maak zo op elk bord 2 lagen.

10
10
  • 50 g Parmezaanse kaas

Dek af met een lasagnevel, rasp de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.