La­sag­ne met ham, ri­cot­ta & spi­na­zie

Lasagne zonder tomaten met veel groen: spinazie en verse kruiden, lekker romig door de ricotta

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lasagne zonder tomaten met veel groen: spinazie en verse kruiden, lekker romig door de ricotta 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de spinazie in de keukenmachine of blender met het basilicum en de peterselie, inclusief steeltjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinaziepuree.
  3. Maak lagen van ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de spinaziepuree, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer.
  4. Bak de lasagne in ca. 50 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met ham, ricotta & spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ham, ri­cot­ta & spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 900 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
  • 15 g verse basilicum
  • 30 g verse krulpeterselie

Pureer de spinazie in de keukenmachine of blender met het basilicum en de peterselie, inclusief steeltjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 450 g ricotta

Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta.

4
4

Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinaziepuree.

5
5
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 250 g achterham

Maak lagen van ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de spinaziepuree, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer.

6
6

Bak de lasagne in ca. 50 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.