bewaar
Lasagne met ham, ricotta & spinazie
Lasagne met ham, ricotta & spinazie
bewaar

Lasagne met ham, ricotta & spinazie

Lasagne zonder tomaten met veel groen: spinazie en verse kruiden, lekker romig door de ricotta

15 min. bereiden
50 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes

15 g

verse basilicum

30 g

verse krulpeterselie

100 g

Parmezaanse kaas

450 g

ricotta

250 g

verse lasagne all’uovo

250 g

achterham

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Lasagne zonder tomaten met veel groen: spinazie en verse kruiden, lekker romig door de ricotta

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de spinazie in de keukenmachine of blender met het basilicum en de peterselie, inclusief steeltjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinaziepuree.

3

Maak lagen van ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de spinaziepuree, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer.

4

Bak de lasagne in ca. 50 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.