La­sag­ne met ham en spi­na­zie

Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas. 4 personen
3 168

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie in een ruime pan.
  2. Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad en laat 3 min. garen op laag vuur (roux). Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur iets hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg ⅔ van de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje spinazie. Leg daarop 4 lasagnevellen. Dek af met weer een laag spinazie, dan een laag ham en schep er een laagje kaassaus op. Dek weer af met lasagnevellen, spinazie, ham en kaassaus tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met kaassaus. Bestrooi met de rest van de gruyère en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

variatietip:

Vervang voor een extra hartig accent de ham door uitgebakken spekblokjes.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaat en basilicum.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met ham en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ham en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 900 g bladspinazie deelblokjes

Ontdooi de spinazie in een ruime pan.

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad en laat 3 min. garen op laag vuur (roux).

4
4
  • 600 ml halfvolle melk

Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur iets hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel).

5
5
  • 100 g gruyère
  • ½ tl nootmuskaat

Voeg de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 84 g verse lasagnebladen

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje spinazie. Leg daarop 4 lasagnevellen.

7
7
  • 250 g achterham

Dek af met weer een laag spinazie, dan een laag ham en schep er een laagje kaassaus op.

8
8
  • 166 g verse lasagnebladen

Dek weer af met lasagnevellen, spinazie, ham en kaassaus tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met kaassaus.

9
9
  • 50 g gruyère

Bestrooi met de rest van de gruyère en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

variatietip:

Vervang voor een extra hartig accent de ham door uitgebakken spekblokjes.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaat en basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.