bewaar
Lasagne met ham en spinazie
Lasagne met ham en spinazie
bewaar

Lasagne met ham en spinazie

Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
183waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

diepvries bladspinazie deelblokjes

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

600 ml

halfvolle melk

150 g

geraspte gruyère

½ tl

gedroogde nootmuskaat

250 g

verse lasagnebladen

250 g

plakjes achterham

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie in een ruime pan.

2

Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad en laat 3 min. garen op laag vuur (roux). Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur iets hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg ⅔ van de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje spinazie. Leg daarop 4 lasagnevellen. Dek af met weer een laag spinazie, dan een laag ham en schep er een laagje kaassaus op. Dek weer af met lasagnevellen, spinazie, ham en kaassaus tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met kaassaus. Bestrooi met de rest van de gruyère en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

tip

combinatietipLekker met een salade van tomaat en basilicum.

variatietipVervang voor een extra hartig accent de ham door uitgebakken spekblokjes.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.