bewaar
Rijkgevulde spinazie-hampastei
Rijkgevulde spinazie-hampastei
bewaar

Rijkgevulde spinazie-hampastei

Flinke trek? Kies voor deze hartige taart met winterse vulling.

35 min. bereiden
35 min. oventijd
325waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

roomboter bladerdeeg

600 g

verse bladspinazie

160 g

achterham

250 g

kastanjechampignons in bakje

2

sjalotten

75 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

300 ml

halfvolle melk

100 g

geraspte oude kaas

2

middelgrote eieren

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Flinke trek? Kies voor deze hartige taart met winterse vulling.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de spinazie in ruim water met zout 1 min. Laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd fijn. Snijd de ham in kleine blokjes. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de sjalotten.

2

Verhit 2/3 van de boter in een pan en bak de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat deze al roerend lichtbruin kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een dikke bechamelsaus. Laat een beetje afkoelen. Roer de helft van de eieren en de helft van de kaas door de saus. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

3

Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter en bak de knoflook 2 min. Voeg de ham en de champignons toe aan de knoflook en bak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de helft van de bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk aan. Schep het spinazie-mengsel erop, maar laat ca. 2 cm deeg rondom vrij. Schep het ham-champignonmengsel erop en dek af met bladerdeeg. Duw de randen met een vork dicht en prik gaatjes in de bovenkant. Splits de rest van de eieren, klop het eigeel los en bestrijk de pastei ermee. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven.